Legacy website of the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia

Since the ICTY’s closure on 31 December 2017, the Mechanism maintains this website as part of its mission to preserve and promote the legacy of the UN International Criminal Tribunals.

 Visit the Mechanism's website.

Sedmična konferencija za štampu - 19. oktobar 2011.

Datum: 19.10.2011.
Vreme: 11:30 časova

Sekretarijat i Sudska veća:

Nerma Jelačić, portparol Sekretarijata i Sudskih veća, dala je sledeću izjavu:

Dobro jutro,

Dragomir Pećanac, bivši oficir za bezbednost i obaveštajne poslove pri Generalštabu Vojske Republike Srpske, na ponovljenom prvom stupanju pred sud, održanom jutros, izjasnio se da nije kriv po optužbama za nepoštovanje Mađunarodnog suda. Pećanac je optužen za nepoštovanje Međunarodnog suda zbog toga što nije postupio po obavezujućem nalogu subpoena, kojim mu je naloženo da svedoči u predmetu protiv Zdravka Tolimira. Datum početka suđenja biće određen u dogledno vreme.

Sada ću se osvrnuti na raspored u sudnicama: 

Postupak u ponovnom suđenju u predmetu Ramush Haradinaj i drugi nastavlja se sledeće srede, 26. oktobra u 9:00 časova u sudnici I.

Suđenja Radovanu Karadžiću,  Mići Stanišiću i Stojanu Župljaninu, kao i Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću nastavljaju se sledeće sedmice, prema planu.
   
Na suđenju Radovanu Karadžiću, Pretresno veće trenutno na zatvorenoj sednici saslušava svedočenje jednog zaštićenog svedoka.

Na suđenju  Stanišiću i Župljaninu Pretresno veće će danas popodne saslušati svedočenje Gorana Šajinovića, bivšeg pripadnika Službe državne bezbednosti Srbije.
       
Na suđenju Stanišiću i Simatoviću Pretresno veće će danas popodne nastaviti da saslušava svedočenje jednog zaštićenog svedoka na zatvorenoj sednici.

Na kraju napominjem da će Međunarodni sud biti zatvoren sledećeg ponedeljka zbog Dana Ujedinjenih nacija.

Tužilaštvo:

Frederick Swinnen, specijalni savetnik tužioca, podsetio je prisutne novinare da će se tužilac Brammertz sastati s predstavnicima sredstava javnog informisanja danas, u 12:30 časova.

Pitanja:
   
Nisu postavljena nikakva pitanja.

 

*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-8752; 512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355 - Email:
press [at] icty.org ()
Pratite MKSJ na
Twitteru i Youtubeu