Mediji

Serge Brammertz, glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Nakon izricanja prvostepene presude u predmetu Tužilac protiv Ratka Mladića, glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Serge Brammertz dao je sljedeću izjavu za medije:


Pretresno vijeće I

Poslijednjom prvostepenom presudom Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju  (MKSJ), Pretresno vijeće I danas je osudilo Ratka Mladića, bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenja zakona ili običaja...


Predsednik MKSJ Carmel Agius

Dana 14. novembra 2017. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ, Međunarodni sud) primio je Nagradu za izuzetna dostignuća u ostvarivanju pravde koju je ove godine po prvi put dodijelio Međunarodni institut za izvrsnost u pravosuđu (MIIP).


Tužilac Serge Brammertz

Tužilac MKSJ-a i MMKS-a Serge Brammertz boraviće u Sarajevu od 6. do 8. novembra u sklopu priprema za svoj redovni šestomjesečni izvještaj Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija koji će biti predstavljen u decembru.


Juče je na kampusu Leidenskog univerziteta u Haagu održano treće u seriji od četiri predavanja o naslijeđu MKSJ-a.


ICTY President Carmel Agius meets with Serbian President Aleksandar Vučić in Belgrade on 1 November 2017.

Predsednik MKSJ sudija Carmel Agius, danas je okončao svoju poslednju zvaničnu posetu Beogradu, Srbija.


Tužilac MKSJ i MMKS Serge Brammertz

Tužilac MKSJ i MMKS Serge Brammertz boraviće u Beogradu 1. i 2. novembra, u sklopu priprema za svoj redovni šestomesečni izveštaj Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija koji će biti predočen u decembru.


Međunarodni sud je sa dubokom tugom primio vest o smrti ser Niniana Stephena, koji je služio kao sudija MKSJ od 1993. do 1997. godine.


Predsednik MKSJ, sudija Carmel Agius, boraviće u zvaničnoj poseti Beogradu, Srbija, od 31. oktobra do 2. novembra 2017.


Otvoren je postupak akreditacije medija za izricanje presude Žalbenog vijeća u predmetu Prlić i drugi, koje je zakazano za srijedu, 29. novembar 2017., u 10:00 časova, u sudnici I.


Pages