Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Susret studenata prava iz Hrvatske s visokim dužnosnicima MKSJ-a

Zagreb,18. siječnja 2012.

Danas su dva visoka dužnosnika Tribunala sudjelovala u video-konferenciji s grupom studenata pete godine Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom video konferencije koju su organizirali uredi Outreach programa u Den Haagu i Zagrebu, sudac MKSJ-a Stephan Trechsel govorio je o samo-zastupanju optuženih osoba, a viši zastupnik Tužiteljstva Tom Hannis govorio je o razlikama između sustava inkvizitornog (kontinentalnog) i akuzatornog (anglosaksonskog) prava.

Studenti su bili iznimno zadovoljni prezentacijama nakon kojih su postavili brojna pitanja o potankostima i tehničkim aspektima.

Dr. Maja Munivrana Vajda, docent na katedri za Kazneno pravo i Međunarodno kazneno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu, rekla je da je video-konferencija bila je “vrlo zanimljiva i korisna, i mojim studentima i meni osobno. Pružila nam je priliku da učimo na iskustvu međunarodnih pravnih stručnjaka. Ono što smatram posebno vrijednim njihova je otvorenost za pitanja i spremnost da podijele vlastita mišljenja o brojnim složenim pitanjima međunarodnog kaznenog prava.”