Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

MKSJ provodi obuku hrvatskih pravnih stručnjaka

PRIOPĆENJE ZA TISAK
MEĐUNARODNI SUD
(Isključivo za medije. Nije zvanični document.)
 

Den Haag, 13. siječnja 2011.
VE/MOW/1383t


MKSJ provodi obuku hrvatskih pravnih stručnjaka

Tijekom posljednje obuke u Sarajevu, Bosna i Hercegovina

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) danas je, u sklopu projekta Pravda i ratni zločini, započeo dvodnevni probni ciklus obuke za suce i tužitelje raznih županijskih sudova u Hrvatskoj.

Cilj ove obuke, koja se vrši na Pravosudnoj akademiji u Zagrebu, u Hrvatskoj, jeste transfer institucionalnog i specijaliziranog stručnog znanja s Međunarodnog suda na jurisdikcije u regiji, čime će se poboljšati njihova sposobnost da vode složene predmete u vezi s ratnim zločinima.

Cilj ove obuke je da ojača sposobnost nacionalnih partnera Međunarodnog suda da identificiraju i traže informacije i materijale MKSJ-a relevantne za njihov rad i uključivat će i upotrebu internetske stranice, Baza podataka Sudskih spisa MKSJ-a i Baza podataka sudske prakse Žalbenog vijeća. Obuka će također obuhvatiti način podnošenja zahtjeva MKSJ-u za pravnu pomoć i za izmjenu zaštitnih mjera prema Pravilniku o postupku i dokazima Međunarodnog suda.

Dvije slične obuke već su obavljene u Beogradu i Sarajevu krajem prošle godine. Dodatni ciklus obuke bit će održan u regiji u sljedeća tri mjeseca.

Projekt Pravda i ratni zločini je regionalni projekt vrijedan četiri milijuna eura koji financira Europska unija, a provode ga Ured za demokratske institucije i ljudska prava OESS-a (ODIHR), u partnerastvu s MKSJ-om, Međuregionalnim istraživačkim institutom Ujedinjenih naroda za kriminal i pravdu (UNICRI) i misijama OESS-a u regiji.

* * *

Za više informacija o ovom projektu molimo vas da kontaktirate gospođu Sanelu Tunović, predstavnika za outreach projekta Pravda i ratni zločini na +387 61 539 535 ili wcjp [at] odihr.pl ()

Za više informacija o projektu Pravda i ratni zločini posjetite http://www.icty.org/sid/240

Pratite MKSJ na Twitteru i YouTubeu

Projekat Pravda i ratni zločini


Projekt financira
Europska unija 

Provode: