Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Žalbeno vijeće odbacilo zahtjeve Hrvatske u predmetu Tužitelj protiv Janka Bobetka

Priopcenje za javnost - 29. studeni 2002.

Press Release . Communiqué de presse . Priopćenje za javnost
(Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)

APPEALS CHAMBER
CHAMBRE D’ APPEIL
ŽALBENO VIJEĆE
 

Den Haag, 29. studenog 2002.
JL/P.I.S./714-t

ŽALBENO VIJEĆE ODBACILO ZAHTJEVE HRVATSKE U PREDMETU TUŽITELJ PROTIV JANKA BOBETKA

Danas, 29. studenog 2002., Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju izreklo je svoju odluku kojom je odbijen prigovor Republike Hrvatske na "odluke i naloge suca koji je potvrdio optužnicu".

Ova odluka dolazi nakon što je Hrvatska podnijela dva zahtjeva Sudu. Najprije je 30. rujna 2002., podnesen zahtjev pod naslovom "Molba Republike Hrvatske da podnese interlokutornu žalbu na nalog za uhićenje i nalog za predaju od 20. rujna 2002.". Zatim je 4. listopada 2002. podnesen zahtjev pod naslovom "Molba Republike Hrvatske da se preispita sudačka odluka od 17. rujna kojom se potvrđuje optužnica protiv Janka Bobetka i nalog za njegovo uhićenje i predaju od 20. rujna 2002.". Nalozi za uhićenje i predaju uručeni su Hrvatskoj 17. i 20. rujna 2002.

Predsjednik Jorda i sudac Shahabuddeen su odluci priložili izjavu, a suci Hunt i Pocar su podnijeli izdvojena mišljenja.

Integralni tekst odluke, kao i izjavu i izdvojena mišljenja možete pronaći na Internet stranici Međunarodnog suda www.icty.org