Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Ad litem sudija Ķinis položio zakletvu

Saopštenje za javnost
SEKRETARIJAT
((Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)
 

Hag, 10. mart 2008.
VE/MOW/PR1227t


AD LITEM SUDIJA ĶINIS POLOŽIO ZAKLETVU

 

Sudija Uldis Ķinis (Latvija) danas je položio zakletu kao sudija ad litem ili privremeni sudija Međunarodnog suda koji će postupati u predmetu Gotovina i drugi. Njegovim dolaskom, broj sudija ad litem i rezervnih sudija koji postupaju u predmetima na Međunarodnom sudu popeo se na šesnaest.

Imenovanjem sudije Ķinis okončano je formiranje sudskog veća koje postupa u predmetu Gotovina i drugi. Pretresno veće čine sudija Alphons Orie (predsedavajući), sudija Udlis Ķinis i sudija Elisabeth Gwaunza.

Biografiju sudije Ķinisa, kao i biografije svih stalnih i sudija ad litem, možete pronaći na internet stranici  Međunarodnog suda na: http://www.icty.org/sid/151

Međunarodni sud ima 16 stalnih sudija koje je izabrala Generalna skupština Ujedinjenih nacija, kao i sudija ad litem koju su postavljeni da postupaju u konkretnim predmetima. Generalni sekretar je na zahtev predsednika Međunarodnog suda izvršio ovo imenovanje, odabravši ovog sudiju iz grupe od 27 sudija koje je izabrala Generalna skupština.


*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355
- Email: press [at] icty.org