Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Delegacija hrvatske Vlade posjetila Međunarodni sud

TAJNIŠTVO
Saopštenje za javnost
(Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)
Den Haag, 8. rujna 2000.
JL/P.I.S./524-t

Delegacija hrvatske Vlade posjetila Međunarodni sud

Danas, u petak 8. rujna 2000., potpredsjednik hrvatske Vlade Dr. Goran Granić i ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, Prof. dr. Stjepan Ivanišević, posjetili su Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu. Povod posjeta bio je razgovor o nastavku suradnje između hrvatskih vlasti i Međunarodnog suda.

Dr. Granić je također i predsjednik vladinog Savjeta za suradnju s Međunarodnim sudom pravde i Međunarodnim kaznenim sudom. Predstojnik vladinog Ureda za suradnju s Međunarodnim sudom pravde i Međunarodnim kaznenim sudom, gospodin Orsat Miljenić, također je sudjelovao u razgovorima.

Delegacija se susrela sa zamjenicom predsjednika suda, sutkinjom Florence Mumba. Tokom susreta s Dr. Granićem, Prof. dr. Ivaniševićem i gospodinom Miljenićem, zamjenica predsjednika suda izrazila je podršku i svoje povjerenje u volju hrvatskih vlasti da ostvare punu suradnju sa Međunarodnim sudom.