Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Međunarodni instut za izvrsnost u pravosuđu odaje počast nasleđu MKSJ

Hag |

Novoosnovani Međunarodni institut za izvrsnost u pravosuđu (International Institute for Justice Excellence ili IIJE) biće 14. novembra 2017. godine domaćin skupa na visokom nivou kojim će se obeležiti prvi “Međunarodni dan izvrnosti u pravosuđu” i odati počast nasleđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) u ostvarivanju pravde. Tokom ovog skupa, koji će se održati u Velikoj sudnici Palate mira u Hagu, Međunarodni institut za izvrsnost u pravosuđu će MKSJ takođe dodeliti svoju prvu “Nagradu za izuzetna dostignuća u ostvarivanju pravde” za doprinose u ovoj oblasti.

Međunarodni institut za izvrsnost u pravosuđu je osnovalo nekoliko vodećih međunarodnih stručnjaka u oblasti pravosuđa, a njegovo sedište će biti u Hagu. Misija mu je da poboljša pristup pravosuđu na globalnom nivou delujući kao nepolitička, neprofitna međunarodna institucija posvećena razvijanju zajedničkih pristupa ostvarivanju pravde. Međunarodni institut za izvrsnost u pravosuđu će naročitu pažnju posvetiti sprovođenju i promovisanju istraživanja i edukaciji o pitanjima pristupa pravosuđu i ostvarivanju pravde, kao i širenju najbolje međunarodne prakse i procedura u vezi s rukovođenjem radom sudnica i ostvarivanjem pravde u širem smislu.