Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju ce početi da odrzava mjesečne sastanke sa novinarima u informativnom centru Ujedinjenih nacija u Briselu

Press Release . Communiqué de presse . Saopštenje za javnost
(Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)
   

Hag, 18. februara 2000.
CC/P.I.S./470-T

MEĐUNARODNI KRIVIČNI SUD ZA BIVŠU JUGOSLAVIJU ĆE POČETI DA ODRŽAVA MJESEČNE SASTANKE SA NOVINARIMA U INFORMATIVNOM CENTRU UJEDINJENIH NACIJA U BRISELU

Počevši od februara 2000. godine, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) će biti redovni gost u Informativnom centru Ujedinjenih nacija u Briselu na mjesečnim sastancima sa novinarima.
Ovi sastanci će biti održavani zadnjeg četvrtka u mjesecu. Prvi sastanak sa novinarima će biti održan u četvrtak, 24. februara 2000. u 10:30 sati.
Jim Landale, glasnogovornik Sekretarijata i Sudskih vijeća i Paul Risley, glasnogovornik Tužilaštva, će obavještavati predstavnike medija o najnovijim zbivanjima u sjedištu MKSJ u Hagu. Osvrtaće se na ono što se događalo proteklih sedmica i najavljivati ono što će se događati narednih sedmica. Obojica će rado odgovarati na pitanja.

Ovim vas pozivamo da prisustvujete sastanku sa novinarima, organizovanom od strane MKSJ u Informativnom centru UN, Multimedia Unit, 14 rue Montoyer (prizemlje), 1000 Brisel.