Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Međunarodni sud pokrenuo novi unapređeni vebsajt

Međunarodni sud | | Hag |

Međunarodni sud danas je pokrenuo novu verziju svog vebsajta kako bi obezbedio da njegov rad i dostignuća budu još pristupačniji javnosti. Ovaj vebsajt će doprineti očuvanju nasleđa Međunarodnog suda za buduće generacije nakon što MKSJ završi svoj mandat 2017. godine.

Novi vebsajt dostupan je na engleskom, francuskom i bosanskom, hrvatskom ili srpskom jeziku i jednostavan je za pretraživanje. Sadržaji su reorganizovani, grafička obrada unapređena, a izgled stranica preuređen. Početna stranica sada takođe sadrži prečice do popularnih sadržaja i baza podataka za pravna istraživanja.

Novi značajan dodatak je sekcija U fokusu koja je uvedena kako bi obuhvatila kolekcije multimedijalnih materijala razvijenih da bi se istakle pojedinačne teme u vezi s radom MKSJ. Između ostalog, U fokusu omogućuje pristup dokumentarnim filmovima u produkciji Outreach programa MKSJ.       

Vebsajt Međunarodnog suda privlači više od 50.000 posetilaca svakog meseca, s više od 2 miliona pregleda stranica na godišnjem nivou. Vebsajt Međunarodnog suda ima više od 10.000 stranica i sadrži preko 70.000 javnih pravnih dokumenata, a na njemu se može pratiti i online prenos aktuelnih postupaka.

Pokretanje novog vebsajta predstavlja značajan korak u realizaciji projekta održavanja vebsajtova kao dela nasleđa koji sprovodi organizacija koja nasleđuje Međunarodni sud - Mehanizam za međunarodne krivične sudove. Ovaj projekat je deo uloge koju Mehanizam ima u očuvanju nasleđa ad hoc međunarodnih sudova.