Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Međunarodni sud predstavio Godišnji izveštaj svog Outreach programa

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE
(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument.)
Hag, 23. jul 2013.
CS/PA533t

Međunarodni sud predstavio Godišnji izveštaj svog Outreach programa

Outreach program Međunarodnog suda danas je objavio svoj Godišnji izveštaj u kojem su predstavljeni napori Međunarodnog suda tokom 2012. godine da pruži informacije ljudima u bivšoj Jugoslaviji I širom sveta o radu MKSJ-a.

Iako se pravosudni mandat Međunarodnog suda približava kraju, uticaj njegovog rada i njegova dostignuća će dugi niz godina imati odjeka u regionu bivše Jugoslavije, u međunarodnim i nacionalnim sudnicama i širom sveta. Ponosan sam na korake preduzete tokom 2012. godine na očuvanju i jačanju tog neprocenjivog nasleđa i zahvalan sam osoblju Outreach programa na naporima koje su uložili tokom protekle godine’ rekao je predsednik MKSJ, sudija Theodor Meron, predstavljajući ovaj izveštaj.

Izveštaj obuhvata čitav spektar aktivnosti Outreach programa tokom 2012. godine, a takođe uključuje i Outreach aktivnosti koje su sprovodili Kabinet predsednika MKSJ i Tužilaštvo – od rada s mladima i medijima do rada s lokalnim zajednicama i izgradnje pravosudnih kapaciteta. Takođe je predstavljena analiza uticaja koji je imalo veće prisustvo Outreach programa na internetu putem naših naloga na društvenim mrežama.

Ovaj izveštaj je takođe dostupan na vebsajtu MKSJ na engleskom, francuskom i bosanskom, hrvatskom ili srpskom jeziku i biće distribuiran partnerima Outreach programa u regionu bivše Jugoslavije i širom sveta.

Outreach program je osnovan 1998. godine s ciljem da unapredi razumevanje rada Međunarodnog suda i njegove važnosti na teritoriji bivše Jugoslavije. Kao prvi program ove vrste, Outreach program Međunarodnog suda je predstavljao presedan za druge krivične sudove koji su u međuvremenu pokrenuli slične inicijative. Ovaj program uživa kontinuiranu podršku Evropske unije, dok više drugih donatora podržava pojedine aktivnosti.


Godišnji izveštaj Outreach programa MKSJ-a 2012.

Za dodatne informacije stupite u kontakt s Nermom Jelačić, šeficom Službe za komunikacije, na +31 (0) 6 5357 8006 ili na adresi jelacic [at] un.org">jelacic [at] un.org

Outreach program Međunarodnog suda