Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

MKSJ organizirao šesti seminar za diplomate

Priopcenje za javnost - 20. srpnja 2004.

Press Release . Communiqué de presse . Priopćenje za javnost

(Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)
REGISTRY
GREFFE
TAJNIŠTVO

Den Haag, 20. srpnja 2004.

JP/P.I.S./873-t


MKSJ ORGANIZIRAO ŠESTI SEMINAR ZA DIPLOMATE


Danas, u utorak, 20. srpnja 2004., više od 65 predstavnika diplomatskih misija u Nizozemskoj okupilo se u sjedištu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) na seminaru za diplomate.


Ovaj seminar je šesti sastanak te vrste koji je organizirao Međunarodni sud s ciljem da članovima diplomatskog kora pruži najnovije informacije o aktivnostima organa koji čine Međunarodni sud.


U svojim izjavama za seminar, predsjednik Suda, sudac Theodor Meron, tužiteljica, gđa Carla del Ponte, i tajnik Suda, g. Hans Holthuis, govorili su, između ostalog o statusu strategije završetka rada, uključujući moguće prebacivanje nekih predmeta srednjeg i nižeg ranga nacionalnim sudovima; financijskoj situaciji MKSJ-a i zaostacima zemalja članica u plaćanju njihovih doprinosa za MKSJ; uhićenju bjegunaca i drugim pitanjima suradnje; statusu Outreach programa; izvršenju kazni i relokaciji svjedoka.