Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

MKSJ otvara vrata za Haški međunarodni dan

MKSJ otvara vrata za Haški međunarodni dan


 

MKSJ će otvoriti svoja vrata javnosti 18. septembra 2011. u sklopu četvrtog godišnjeg  "Međunarodnog dana" koji organizuje Opština Hag.


Ovaj događaj javnosti pruža priliku da zaviri iza kulisa Međunarodnog grada mira i pravde. MKSJ pozdravlja ovu priliku da se približi svojim komšijama i predstavi svoj mandat, rad i dostignuća građanima Haga i široj javnosti.

Vrata Međunarodnog suda biće otvorena od 11:00 do 17:00 časova, a aktivnosti tokom dana će uključivati prezentacije visokih zvaničnika i zaposlenih na MKSJ, između ostalih  sudije Alphonsa Oriea (u 13:45 časova) i tužioca Sergea Brammertza (u 15:00 časova), vreme posvećeno pitanjima i odgovorima, mogućnost da se poseti unutrašnjost jedne od sudnica MKSJ uz pratnju vodiča i izložbu i filmove kojima će biti predstavljen rad Međunarodnog suda.

MKSJ će takođe biti predstavljen na Međunarodnom sajmu koji se održava istog dana u kongresnom centru World Forum. Posetioci štanda Međunarodnog suda imaće priliku da pregledaju veliki broj informativnih materijala kojima je predstavljen rad MKSJ i da dobiju odgovore na svoja pitanja od predstavnika Međunarodnog suda.

Svi koji žele da prisustvuju aktivnostima za vreme otvorenog dana mogu se registrovati na vebsajtu Opštine.


*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju

Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-8752; 512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355 - Email: press [at] icty.org
Pratite MKSJ na Twitteru i Youtubeu