Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

MKSJ pojašnjava politiku pravne pomoći na novoj veb stranici

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
SEKRETARIJAT
(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument)
 

Hag, 11. oktobar 2011.
VE/MOW/1450t


MKSJ pojašnjava politiku pravne pomoći na novoj veb stranici

 

 

 

Služba za komunikacije Međunarodnog suda danas je pokrenula novu stranicu o pravnoj pomoći koja pruža sveobuhvatan pregled finansijske podrške koju Međunarodni sud pruža pojedincima kojima se sudi.

Ova stranica opisuje metode kojima se Međunarodni sud koristi kako bi utvrdio finansijski status optuženih tokom tri glavne faze suđenja (pretpretresna, pretresna i žalbena faza) i nivo eventualnog dodatnog finansiranja kako bi se obezbedilo plaćanje troškova tima odbrane. Ova stranica takođe nudi nove informacije o finansijskoj pomoći koja se može dodeliti optuženima koji zastupaju sami sebe kako bi finansirali članove svojih timova odbrane.

Takođe je dat pregled broja optuženih kojima se sada sudi pred MKSJ kojima je dodeljena pravna pomoć kao i onih koji nisu tražili takvu pomoć, te broja onih čije se imovinsko stanje trenutno razmatra.

Omogućavanje optuženima da imaju odgovarajuća sredstva za svoju odbranu pred Međunarodnim sudom jedan je od ključnih elemenata pravičnog suđenja.

Ova stranica je dostupna na engleskom, francuskom i bosanskom, hrvatskom ili srpskom jeziku i predstavlja deo kontinuiranih napora MKSJ da održi transparentnost i informiše javnost o radu Međunarodnog suda.

*****

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju

Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-8752; 512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355 - Email: press [at] icty.org
Pratite MKSJ na Twitteru i Youtubeu