Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Njemački predsjednik posjetiće Međunarodni sud

OBAVJEŠTENJE ZA MEDIJE
(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument.)
Haag, 23. maj 2013.
VE/CS/PA528t

Njemački predsjednik posjetiće Međunarodni sud

Predsednik Nemačke Joachim Gauck

Njemački predsjednik Joachim Gauck posjetiće Međunarodni sud u četvrtak, 30. maja 2013., kao dio šire posjete međunarodnim sudovima u Haagu.

Predsjednik Gauck će se sresti s potpredsjednikom Međunarodnog suda, sudijom Carmelom Agiusom, i tužiocem Sergeom Brammertzom. Upoznaće se sa sudijama Međunarodnog suda, uključujući sudiju Christopha Flϋggea, koji će ga upoznati s najnovijim razvojem događaja u tekućim predmetima. Predsjednik Gauck će takođe imati priliku da se susretne sa zaposlenicima Međunarodnog suda iz Njemačke.

Novinari se pozivaju da izvještavaju o posjeti predsjednika Gaucka. Mediji će imati dvije prilike za susret, jednu po dolasku predsjednika Gaucka u 11:20 sati i drugu u 12:35 kada će se on obratiti medijima u auli Suda.

Novinari koji žele da izvještavaju o posjeti predsjednika Gaucka trebaju poslati e-mail Službi za medije na adresu press [at] icty.org">press [at] icty.org do utorka, 28. maja, u 17:00 sati.