Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Obraćanje najviših zvaničnika Međunarodnog suda predstavnicima diplomatskog kora

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
MEĐUNARODNI SUD
(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument)
 

Hag, 19. novembar 2009.
NJ/MOW/PR1339t


Obraćanje najviših zvaničnika Međunarodnog suda predstavnicima diplomatskog kora

Najviši zvaničnici MKSJ: (s leva na desno) tužilac Serge Brammertz, predsednik Patrick L. Robinson i sekretar John Hocking

Tri najviša zvaničnika Međunarodnog suda, predsednik Patrick Robinson, tužilac Serge Brammertz i sekretar John Hocking, održali su danas seminar za predstavnike diplomatskog kora u Hagu.

Otprilike 70 predstavnika ambasada i zvaničnika međunarodnih organizacija prisustvovalo je ovom sastanku, koji je bio usredsređen na razvoj događaja na MKSJ i na ostvareni napredak u strategiji ispunjenja njegovog mandata.

Teme o kojima je razgovarano bile su, između ostalog, napredak koji je učinjen u vezi s okončanjem prvostepenih i drugostepenih postupaka, kao i druga pitanja od važnosti za uspešno ispunjenje mandata Međunarodnog suda, uključujući i hapšenje dvojice preostalih optuženih u bekstvu, Ratka Mladića i Gorana Hadžića, kao i zadržavanje kvalifikovanog i stručnog osoblja. Najviši zvaničnici MKSJ su se takođe osvrnuli na saradnju sa državama i nastavak napora Međunarodnog suda na jačanju kapaciteta pravosuđa u regionu kao ključni aspekt njegovog nasleđa.

Seminari za predstavnike diplomatskog kora se održavaju dva puta godišnje i pružaju predsedniku, tužiocu i sekretaru Međunarodnog suda priliku da upoznaju članove diplomatskog kora s aktivnostima organa koji čine Međunarodni sud.

*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju

Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-8752; 512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355 - Email: press [at] icty.org