Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Otvoren postupak za akreditaciju medija za izricanje posljednje žalbene presude MKSJ-a

| Haag |

Otvoren je postupak akreditacije medija za izricanje presude Žalbenog vijeća u predmetu Prlić i drugi, koje je zakazano za srijedu, 29. novembar 2017., u 10:00 časova, u sudnici I.

Svi predstavnici sredstava javnog informisanja koji žele da prisustvuju izricanju presude Žalbenog vijeća moraju poslati zahtjev za akreditaciju na adresu press [at] icty.org do 13. novembra 2017. Zahtjev treba da uključuje puni naziv medijske kuće, imena i prezimena svih novinara, snimatelja ili drugog tehničkog osoblja, kao i broj pasoša ili lične karte i podatke za kontakt svakog od njih.     

Zbog ograničenog broja mjesta, dvije različite vrste akreditacija će biti obezbijeđene za što veći broj novinara: jedna za pristup auli Međunarodnog suda i javnoj galeriji sudnice, i druga za pristup isključivo auli Međunarodnog suda.

Predstavnici sredstava informisanja biće emailom obaviješteni o statusu njihove akreditacije i pojedinostima oko načina preuzimanja akreditacije. Konačni spiskovi akreditovanih će takođe biti objavljeni na websiteu Međunarodnog suda 17. novembra 2017.

Ostali zainteresovani koji žele da prisustvuju izricanju presude treba da pošalju e-mail na adresu kralt.icty [at] un.org za dodatne informacije o proceduri i raspoloživim mjestima.