Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Otvorena procedura za akreditovanje novinara za presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE
(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument)
Hag, 23. maj 2013.
KE/CS/PA529t

Otvorena procedura za akreditovanje novinara za presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću

Presuda Pretresnog veća u postupku protiv Jovice Stanišića, bivšeg načelnika Službe državne bezbednosti Srbije i Franka Simatovića bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije Službe državne bezbednosti Srbije, koji se terete za zločine počinjene nad nesrbima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u periodu od 1991. do 1995., biće izrečena u četvrtak, 30. maja, u 16:00 časova u sudnici I.

Novinari koji žele da izveštavaju s izricanja presude treba da pošalju e-mail na adresu press [at] icty.org">press [at] icty.org do utorka, 28. maja, u podne.

E-mail treba da sadrži naziv medijske kuće, kao i ime i prezime, broj pasoša i informacije za kontakt svih novinara i snimatelja i drugog tehničkog osoblja koje dolazi na Međunarodni sud.

Novinari će o statusu njihovog zahteva za akreditaciju i detaljima u vezi s njenim preuzimanjem biti obavešteni putem e-maila.

Ostali zainteresovani koji žele da prisustvuju izricanju presude treba da pošalju e-mail na adresu kralt.icty [at] un.org">kralt.icty [at] un.org za dodatne informacije o proceduri i slobodnim mestima.


Podaci o predmetu

Izricanje presude biće prenošeno uživo na websajtu Međunarodnog suda

S portparolom Sekretarijata i sudskih veća, Magdalenom Spalińskom, možete stupiti u kontakt na +31 (0)6 5127 1242 ili +31(0)70 512 5066 i na adresi spalinska [at] un.org">spalinska [at] un.org

Za dodatne informacije stupite u kontakt sa Službom za medije na +31 (70) 512-8752 ili 512-5343 ili 512-5356.