Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Pomozite nam da objedinimo sudske spise MKSR, MKSJ i MMKS

Međunarodni sud | | Hag |

Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) Ujedinjenih nacija sprovodi projekat koji ima za cilj da objedini celokupne sudske spise MKSR, MKSJ I MMKS u jedinstvenu sveobuhvatnu bazu podataka – Objedinjenu bazu podataka sudskih spisa (UJDB). UJDB će zameniti postojeće baze podataka koje su odvojeno kreirali MKSR i MKSJ.

Javna verzija baze podataka UJDB biće dostupna posredstvom vebsajta MMKS, MKSJ i MKSR. Ona će zameniti bazu podataka Sudski spisi MKSJ (ICR), kao i bazu podataka sudskih spisa i arhiva Mehanizma (JRAD).

Cilj je da se korisnicima omogući da vrše sveobuhvatno pretraživanje sudskih spisa sve tri organizacije posredstvom samo jednog upita, i da se istovremeno poboljša dostupnost spisa.

Zanima nas kakva su vaša iskustva u korišćenju baze podataka Sudski spisi MKSJ (ICR) prilikom pretraživanja spisa MKSJ, baze JRAD prilikom pretraživanja spisa MKSR i, za interne korisnike, kakva su vaša iskustva u korišćenju baze podataka Pravosudni spisi MKSJ (ICTY Judicial Database).  

Rezultati ove ankete (koja je dostupna na engleskom jeziku putem dole navedenog linka) pomoći će nam da prilagodimo funkcije za pretragu UJDB kako bismo na najbolji način odgovorili na potrebe korisnika. Hvala vam na pomoći.

Pokreni anketu: https://www.surveymonkey.com/r/ujdbproject

Anketa će biti dostupna do 21. oktobra 2016.