Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Poziv na projekcije dokumentarca o Prijedoru u Beogradu i Novom Sadu

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE
(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument.)
Hag, 12. april 2013
VE/CS/PA524t

Poziv na projekcije dokumentarca o Prijedoru u Beogradu i Novom Sadu

Outreach program Međunarodnog suda poziva novinare na projekcije dokumentarnog filma "Zločini pred Tribunalom: Prijedor", koji prikazuje rad Međunarodnog suda na krivičnom gonjenju i presuđivanju za zločine počinjene u opštini Prijedor, Bosna i Hercegovina.

Premijera će se održati u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Novom Sadu (Zmaj Jovina 3/I), u sredu, 17. aprila 2013, u 14:00 časova.

Druga projekcija će se održati u Centru za kulturnu dekontaminaciju/CZKD u Beogradu (Paviljon Veljković, Birčaninova 21), u četvrtak, 18 aprila 2013, u 16:00 časova.

Ovaj dokumentarni film u produkciji Outreach programa prikazuje stradanje na području Prijedora i zločine koji su tamo počinjeni, i postupke u vezi s tim zločinima vođene pred MKSJ. Putem svedočenja preživelih i kao brojnih materijala korišćenih u sudskim procesima, ovaj film rekonstruiše događaje i ratne zločine koji su počinjeni u Prijedoru, kao i način na koji su ovi zločini otkriveni i kako su procesuirani pred Međunarodnim sudom.

Nakon projekcije u Beogradu prisutnima će se obratiti Nerma Jelačić, šefica Službe za komunikacije MKSJ, Petar Finci, autor filma, te predstavnici udruženja Heartefact Fond (ispred projekta 'Četiri lica Omarske').

"Zločini pred Tribunalom: Prijedor" je drugi dugometražni dokumentarni film u produkciji Outreach programa koji ima za cilj da rad MKSJ približi lokalnim zajednicama u bivšoj Jugoslaviji.


Molimo vas da potvrdite svoje učešće do utorka, 16. aprila 2013. na e-mail: belgrade-outreach [at] un.org">belgrade-outreach [at] un.org, ili tel: 011/3065467, fax: 011/3066090.

Za dodatne informacije molimo vas da stupite u kontakt s Nermom Jelačić, šeficom Službe za komunikacije, na +31 (0) 6 5357 8006 ili na jelacic [at] un.org">jelacic [at] un.org

Outreach program Međunarodnog suda