Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Poziv na projekcije dokumentarnog filma Zločini pred Tribunalom: Srednja Bosna u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Vitezu

OBAVJEŠTENJE ZA MEDIJE
(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument.)
Haag, 16. mart 2015.
CT/CS/PA552t

Poziv na projekcije dokumentarnog filma Zločini pred Tribunalom: Srednja Bosna u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Vitezu

Outreach program Međunarodnog suda poziva predstavnike sredstava javnog informisanja na projekcije svog najnovijeg dokumentarnog filma Zločini pred Tribunalom: Srednja Bosna, koji se bavi nekim od najtežih zločina počinjenih nad civilima tokom hrvatsko-muslimanskog sukoba u srednjoj Bosni od početka 1993. do početka 1994. godine. Istraga navoda o zločinima koje su počinile obije strane u sukobu počela je dok je sukob još uvijek trajao, i dovela do podizanja nekih od prvih optužnica Međunarodnog suda.

Projekcije ovog filma će biti organizovane u Beogradu (Srbija), Zagrebu (Hrvatska), te Sarajevu i Vitezu (Bosna i Hercegovina). Nakon projekcija biće prilike za diskusiju s predstavnicima MKSJ-a.

Prva projekcija biće upriličena u Etnografskom muzeju - Art Cinema u Beogradu (Studentski trg 13), u ponedjeljak, 23. marta 2015. u 17:00 sati.

Druga projekcija biće organizovana u kinu Cineplexx Centar Kaptol u Zagrebu (Nova Ves 17), u utorak, 24. marta 2015. u 18:00 sati.

Treća projekcija biće organizovana u UNITIC biznis centru u Sarajevu (Fra Anđela Zvizdovića 1), u srijedu, 25. marta 2015. u 16:30 sati.

Posljednja projekcija će se održati u Hotelu Central u Vitezu (Franchise Center Vitez), u četvrtak, 26. marta 2015. u 15:30 sati.

Zločini pred Tribunalom: Srednja Bosna četvrti je dugometražni dokumentarni film u produkciji Outreach programa u sklopu napora da približi rad MKSJ-a zajednicama u bivšoj Jugoslaviji.


Molimo Vas da potvrdite svoje prisustvo najkasnije
do četvrtka, 19. marta 2015. u 12:00 sati.
Za projekcije u Sarajevu i Vitezu molimo Vas da se obratite na adresu ademagic [at] un.org, a za projekcije u Beogradu i Zagrebu na adresu belgrade-outreach [at] un.org

Za dodatne informacije molimo Vas da stupite u kontakt sa Nenadom Golčevskim, saradnikom za informativnu delatnost, na +31 (0)70 512 8613 golcevski [at] un.org

Outreach program MKSJ-a