Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Poziv na projekciju dokumentarnog filma o Prijedoru u Sarajevu

OBAVJEŠTENJE ZA MEDIJE
(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument.)
Haag, 12. april 2013.
VE/CS/PA525t

Poziv na projekciju dokumentarnog filma o Prijedoru u Sarajevu

Outreach program Međunarodnog suda poziva novinare na projekciju dokumentarnog filma "Zločini pred Tribunalom: Prijedor", koji prikazuje rad Međunarodnog suda na krivičnom gonjenju i presuđivanju za zločine počinjene u opštini Prijedor, Bosna i Hercegovina.

Premijera će se održati u prostorijama Kina Obala Meeting Point u Sarajevu (Hamdije Kreševljakovića 13), u petak, 19. aprila 2013, u 17:00 časova.

Ovaj dokumentarni film u produkciji Outreach programa prikazuje stradanja na području Prijedora i zločine koji su tamo počinjeni, i postupke u vezi s tim zločinima vođene pred MKSJ. Putem svjedočenja preživjelih i brojnih materijala korišćenih u sudskim procesima, ovaj film rekonstruiše događaje i ratne zločine koji su počinjeni u Prijedoru, kao i način na koji su ovi zločini otkriveni i kako su procesuirani pred Međunarodnim sudom.

"Zločini pred Tribunalom: Prijedor" je drugi dugometražni dokumentarni film u produkciji Outreach programa koji ima za cilj da rad MKSJ približi lokalnim zajednicama u bivšoj Jugoslaviji


Molimo vas da potvrdite svoje učešće do srijede, 17. aprila 2013. na e-mail: ademagic [at] un.org">ademagic [at] un.org, ili tel: +387 (0)33 568 549, fax: +387 (0)33 568 547.

Za dodatne informacije molimo vas da stupite u kontakt s Nermom Jelačić, šeficom Službe za komunikacije, na +31 (0) 6 5357 8006 ili na //mailto@jelacic [at] un.org">jelacic [at] un.org

Outreach program Međunarodnog suda