Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Poziv za projekcije dokumentarnog filma 'Njihovim očima: svjedoci pravde' u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu

Saopštenje za javnost
(Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)
Hag, 11. mart 2014.
CS/CS/PA541t

Poziv za projekcije dokumentarnog filma Njihovim očima: svjedoci pravde u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu

Outreach program Međunarodnog suda poziva predstavnike sredstava javnog informisanja na projekcije dokumentarnog filma Njihovim očima: svjedoci pravde, koji prikazuje ulogu koju žrtve imaju u radu MKSJ kroz pet paralelnih priča žrtava i svedoka iz bivše Jugoslavije koji govore o svojim ličnim iskustvima svedočenja pred Međunarodnim sudom.

Projekcije će se održati u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu i nakon svake će uslediti razgovor s producentima Petrom Fincijem i Steveom Coulsonom tokom kojeg će prisutni imati priliku da postavljaju pitanja.

Prva projekcija će se održati u Etnografskom muzeju - Art Cinema u Beogradu (Studentski trg 13), u ponedeljak, 17. marta 2014, u 16:00 časova.

Druga projekcija će biti održana u Kinu Meeting Point u Sarajevu (Hamdije Kreševljakovića 13), u utorak, 18. marta 2014, u 16:00 časova.

Treća projekcija će biti održana u Cineplexx Centru Kaptol u Zagrebu (Nova Ves 17), u sredu, 19. marta 2014, u 16:00 časova.

Njihovim očima: svjedoci pravde je treći dugometražni dokumentarni film u produkciji Outreach programa koji nastoji da rad MKSJ približi zajednicama u bivšoj Jugoslaviji.


Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do petka 14. marta 2014, u 12:00 časova.

Za projekciju u Sarajevu stupite u kontakt s sarajevo-outreach [at] un.org, dok za projekcije u Beogradu i Zagrebu treba stupiti u kontakt s belgrade-outreach [at] un.org

Za dodatne informacije molimo vas da stupite u kontakt s Nermom Jelačić, šeficom Službe za komunikacije MKSJ, na +31 (0) 6 5357 8006 ili na adresi jelacic [at] un.org

Outreach program Međunarodnog suda