Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Predsednik Fausto Pocar u poseti Republici Sloveniji

Saopštenje za javnost
PREDSJEDNIK
((Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)
 

Hag, 23. jun 2008.
NJ/MOW/PR1264t

PRESEDNIK FAUSTO POCAR U POSETI REPUBLICI SLOVENIJI

 

Predsednik Međunarodnog suda, sudija Fausto Pocar danas će posetiti Republiku Sloveniju na poziv predsednika te države, dr Danila Türka. Cilj ove posete je da bi se razgovaralo o dostignućima i strategiji okončanja rada Međunarodnog suda kao i o očuvanju nasleđa ove institucije.

Predsednik će se sastati sa brojnim visokim slovenačkim rukovodiocima, čija država trenutno predsedava Savetom Evropske unije.

Osim sastanka sa predsednikom Türkom, predsednik Pocar takođe će se sastati sa dr Dimitrijem Rupelom, ministrom spoljnih poslova, i g. Janezom Lenarčičem, Državnim sekretarom i šefom vladine Kancelarije za evropske poslove Republike Slovenije.

Sledećeg meseca g. Lenarčič će preuzeti kormilo Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), sa kojom je predsednik započeo zajednički projekat koji ima za cilj podršku nacionalnim pravosuđima bivše Jugoslavije.

Ovaj projekat je deo stalnih napora koje predsednik Pocar ulaže na promociji doprinosa koji Međunarodni sud daje u razvoju međunarodne pravde i učvršćivanju vladavine prava u državama u regionu.

Predsednik Pocar vidi očuvanje nasleđa Međunarodnog suda i njegovih pionirskih napora u razvoju međunarodnog prava i prakse ljudskih prava kao ključni deo strategije okončanja rada Međunarodnog suda.*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-5343; 512-5356 - Fax: +31-70-512-5355 - Email: press [at] icty.org