Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Predsednik MKSJ, sudija Carmel Agius, ove sedmice u zvaničnoj poseti Srbiji

Predsjednik | | Hag |

Predsednik MKSJ, sudija Carmel Agius, boraviće u zvaničnoj poseti Beogradu, Srbija, od 31. oktobra do 2. novembra 2017. To će biti poslednja u nizu poseta koje će predsednik obaviti u državama nastalim na području bivše Jugoslavije pre zatvaranja Međunarodnog suda krajem ove godine.

Tokom posete predsednik Agius će se sastati s visokim zvaničnicima, između ostalih i s predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova, Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Nelom Kuburović, te s predstavnicima diplomatskog kora i organizacija građanskog društva.

Teme o kojima će se razgovarati tokom predsednikove posete uključuju omogućavanje regionalne saradnje u krivičnom gonjenju pred nacionalnim sudovima za zločine počinjene tokom sukoba devedesetih godina XX veka, kao i mogućnost otvaranja informacionog centra MKSJ u Srbiji.