Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Prezentacija albanske verzije Priručnika o razvijenim praksama održaće se na Kosovu

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE  

(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument.)

Haag, 23. oktobar 2012.
CT/CS/PA510t

 

Prezentacija albanske verzije Priručnika o razvijenim praksama održaće se na Kosovu

 

U utorak, 30.oktobra, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) predstaviće albanski prevod Priručnika MKSJ o razvijenim praksama, u Prištini, na Kosovu.

Ovaj priručnik je deo šireg projekta o razvijenim praksama, i rezultat je saradnje s Međuregionalnim institutom Ujedinjenih nacija za istraživanje zločina i pravde (UNICRI). Prevod ovog priručnika na albanski jezik omogućen je velikodušnom donacijom Vlade Švajcarske. Ovo je prva publikacija koja pruža sveobuhvatan opis operativne prakse razvijene na MKSJ od njegovog osnivanja.

Ovu prezentaciju, koju je organizovao Outreach program MKSJ, otvoriće nj. e. Krystyna Marty Lang, ambasador Švajcarske na Kosovu, nakon čega će gđa. Catherine Marchi-Uhel, šef Službe sudskih veća, predstaviti ovaj priručnik publici, u kojoj će biti predstavnici kosovskog pravosuđa, vlasti, civilnog sektora i predstavnici akademske zajednice. Dva lokalna stručnjaka, g. Lavdim Krasniqi, direktor Kosovskog pravosudnog instituta, i g. Bekim Blakaj, izvršni direktor Fonda za humanitarno pravo, ponudiće svoja viđenja o korisnosti ovog priručnika i rada Međunarodnog suda za pravosuđe i civilno društvo na Kosovu.

Predstavljanje ove publikacije je finansirala Evropska unija, koja dugi niz godina podržava Outreach program Međunarodnog suda.

Predstavnici sredstava javnog informisanja se pozivaju da prisustvuju ovom skupu u utorak, 30. oktobra u hotelu Sirius, Rr. Agim Ramadani, 10000 Priština, na Kosovu. Novinari koji žele da prisustvuju ovom događaju treba da pošalju e-mail na adresu press [at] icty.org do 25. oktobra u podne, kako bi se akreditovali.

*****

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-8752; 512-5343; 512-5356; - Email: press [at] icty.org
Pratite MKSJ na Facebooku, Twitteru i Youtubeu