Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Princeza Astrid od Belgije posetila Međunarodni sud

Saopštenje za javnost
VIJEĆA
((Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)
 

Hag, 11. jun 2008.
JP/MOW/1261t


PRINCEZA ASTRID OD BELGIJE POSETILA MEĐUNARODNI SUD


Njeno kraljevsko visočanstvo, princeza Astrid od Belgije danas je posetila Međunarodni sud. Princeza se sastala s tužiocem Sergeom Brammertzom, predsednikom suda, sudijom Faustom Pocarom i sekretarom Suda Hansom Holthuisom. Takođe se sastala sa sudijom Christine Van den Wyngaert i belgijskim osobljem koje radi na Međunarodnom sudu.

Na poziv tužioca Brammertza, princeza Astrid došla je da se neposredno upozna s radom MKSJ. Tokom svoje posete, prisustvovala je prezentaciji o sukobima u bivšoj Jugoslaviji i dostignućima Međunarodnog suda. Takođe je posetila sudnice i upoznala se s tehnologijom koja se u njima koristi.

Ćerka kralja Alberta II i kraljice Paole od Belgije, princeza Astrid je bila predsednica  Crvenog krsta Belgije od 1994. do 2007. godine. U tom svojstvu, princeza je doprinela naporima da se učvrsti međunarodno humanitarno pravo. Njena današnja poseta je izraz njene želje da nastavi da na tome radi. 


*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355
- Email: press [at] icty.org