Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Tužilac Serge Brammertz u poseti Zagrebu, Sarajevu i Beogradu

OBAVJEŠTENJE ZA MEDIJE
TUŽILAŠTVO
(Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)
 

Hag, 10. novembar 2008.
MOW/PA 352t


Tužilac Serge Brammertz u poseti Zagrebu, Sarajevu i Beogradu


Tužilac Serge Brammertz se trenutno nalazi u redovnoj radnoj poseti području bivše Jugoslavije. On će danas i sutra posetiti Zagreb u Hrvatskoj, a Sarajevo u Bosni i Hercegovini će posetiti u sredu i četvrtak. Tužilac Brammertz će u posetu Beogradu u Srbiji doći 17. i 18. novembra.

Cilj ovih poseta je da se sastane sa predstavnicima tamošnjih vlasti koji su uključeni u pitanja saradnje sa MKSJ kao deo priprema za sastavljanje redovnog izveštaja kojeg tužilac podnosi Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u decembru.

U svakom od ova tri glavna grada tužilac Brammertz će se sastati s predstavnicima vlasti, predstavnicima pravosuđa koji se bave pitanjima ratnih zločina i drugim zvaničnicima zaduženim za saradnju s MKSJ.

Tužilac će svoj pisani izveštaj Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija podneti krajem novembra a pred Savetom bezbednosti u Njujorku će se lično pojaviti u decembru. Šestomesečni izveštaji se podnose u skladu s rezolucijom 1543 Saveta bezbednosti (2004.) i sadrže ocenu tužioca o napretku u primeni strategije okončanja rada Međunarodnog suda.*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355
- Elektronska pošta: press [at] icty.org