Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Tužioci MKSJ sastali se s kolegama u Skoplju

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
MEĐUNARODNI SUD
(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument.)
 

Hag, 15. jun 2011.
VE/MOW/1418t


Tužioci MKSJ sastali se s kolegama u Skoplju

 

Tužioci Međunarodnog suda danas su se sastali s 20 tužilaca iz cele bivše Jugoslavije u sklopu projekta Pravda i ratni zločini.

Cilj ovog sastanka, koji je održan na Akademiji za obuku sudija i tužilaca u Skoplju, bio je da tužiocima pruži priliku da razmene iskustva u vezi s pravnim pitanjima koja se odnose na krivično gonjenje u predmetima vezanim za ratne zločine.

Na ovom sastanku, prvom ovakve vrste, održanom u sklopu projekta Pravda i ratni zločini, okupili su se tužioci iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije i Kosova.

Komentarišući ovaj sastanak, g. Serge Brammertz, tužilac Međunarodnog suda je izjavio: “Mi pridajemo posebnu pažnju razmeni iskustava i znanja između Tužilaštva MKSJ i nacionalnih tužilaštava. Kako rad MKSJ napreduje, ostajemo rešeni da pomognemo nacionalnim tužiocima i natojanjima da se ojača saradnja u krivičnom gonjenju za ratne zločine”.

Projekat Pravda i ratni zločini je regionalni projekat vredan četiri miliona evra, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS (ODIHR), zajedno sa MKSJ, Međuregionalnim istraživačkim institutom Ujedinjenih nacija za zločine i pravdu (UNICRI) i misijama OEBS u regionu.


* * *

Za više informacija o ovom projektu molimo vas da stupite u kontakts s gospođom Sanelom Tunović, Outreach koordinatorom za projekat Pravda i ratni zločini na ++387 61 539 535 ili e-mailom na wcjp [at] odihr.pl ()

Za više informacija o projektu Pravda i ratni zločini posetite
http://www.icty.org/sid/240

Projekat Pravda i ratni zločini


Projekt financira
Europska unija
Provode:          
*****

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-8752; 512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355 - Email: press [at] icty.org
Pratite MKSJ na Twitteru i Youtubeu