Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Velečasni dr Jesse Jackson u poseti Međunarodnom sudu

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE

(Isključivo za medije. Nije zvanični dokument.)
 

Hag, 3. februar 2010.
JKE/MOW/PA390t


Velečasni dr Jesse Jackson u poseti Međunarodnom sudu

 
Velečasni dr Jesse Jackson posetiće MKSJ u četvrtak, 4. februara 2010. u sklopu šire evropske turneje.

Velečasni Jackson će se sastati s predsednikom Međunarodnog suda Patrickom Robinsonom i potpredsednikom Kwonom, sekretarom Johnom Hockingom i predstavnicima Tužilaštva.

Predstavnici sredstava javnog informisanja se pozivaju da fotografisanju u 10:30 časova, kada će predsednik Robinson poželeti dobrodošlicu velečasnom Jacksonu. Od novinara se zahteva da stupe u kontakt sa Službom za medije na adresi press [at] icty.org kako bi potvrdili svoje prisustvo.

Velečasni Jackson je jedan od najistaknutijih aktivista građanskih prava u Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom poslednjih trideset godina, Jackson je odigrao ključnu ulogu u pokretima za davanje većih prava, za mir, građanska prava, rodnu ravnopravnost i ekonomsku i socijalnu pravdu.

Velečasni Jackson je posetio region za vreme sukoba u bivšoj Jugoslaviji i nastavlja da daje podršku mandatu Međunarodnog suda i njegovoj misiji da osobe odgovorne za zločine počinjene devedesetih godina dvadesetog veka izvede pred lice pravde.

*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-8752; 512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355 - Email: press [at] icty.org