Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Akreditiranje novinara za konferenciju o naslijeđu u Zagrebu

OBAVIJEST ZA MEDIJE  

(Isključivo za medije. Nije zvanični dokument.)

Den Haag, 30. listopada 2012.
VE/CS/PA512t


Akreditiranje novinara za konferenciju o naslijeđu u Zagrebu

 

MKSJ organizira konferenciju “Naslijeđe MKSJ-a u bivšoj Jugoslaviji” u Zagrebu u četvrtak, 8. studenog 2012.

Pozivamo novinare da izviještavaju s ovog važnog skupa koji će se održati u u hotelu Westin Zagreb, Izidora Kršnjavoga 1, od 9:00 do 18:00 sati. Sve radne sjednice ove konferencije bit će otvorene za medije.

Cilj je ove konferencije da pruži priliku akterima iz regije bivše Jugoslavije da ostvare direktan i konstruktivan dijalog o tome kako je MKSJ doprinio tranzicijskoj pravdi i suočavanju s prošlošću u regiji, što će ostaviti za sobom i kako u potpunosti iskoristiti njegovo naslijeđe.

Osim predstavnika Međunarodnog suda, među učesnicima će biti predstavnici nacionalnih pravosuđa, stručnjaci za pitanja tranzicijske pravde, žrtve, mladi, pravnici, novinari, političari, predstavnici nevladinih udruga, predstavnici akademske zajednice, umjetnici i drugi akteri iz bivše Jugoslavije.

Novinari koji žele nazočiti ovoj konferenciji treba da pošalju e-mail Klari Dokmanović na adresu dokmanovic [at] un.org. Proces akreditiranja bit će otvoren do utorka, 6. studenog, u 17:00 sati. Raspoloživi prostor je ograničen i mjesta će biti raspodijeljena prema redoslijedu pristizanja prijava.
 

****

Program i kontekstualni okvir konferencije

Za dodatne informacije molimo vas da stupite u kontakt s Nermom Jelačić, šeficom Službe za komunikacije, na jelacic [at] un.org, +31 (0)70 512 5580, +31 (0)65 357 8006.

 

*****

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-8752; 512-5343; 512-5356; - Email: press [at] icty.org
Pratite MKSJ na Facebooku, Twitteru i Youtubeu