Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

John Hocking imenovan za sekretara Međunarodnog suda

Saopštenje za javnost
SEKRETARIJAT
(Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)
 

Hag, 13. maj 2009.
NJ/MOW/PR1317t


John Hocking imenovan za sekretara Međunarodnog suda


 John Hocking, sekretar MKSJ

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju pozdravlja saopštenje generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o imenovanju Johna Hockinga na mesto novog sekretara Međunarodnog suda.

O ovom imenovanju, koje stupa na snagu u petak, 15. maja 2009, odlučio je Ban Ki-moon uz konsultacije s predsednikom Međunarodnog suda, sudijom Patrickom Robinsonom, u skladu sa Statutom Međunarodnog suda. John Hocking je imenovan na četvorogodišnji mandat ili do okončanja mandata Međunarodnog suda, ukoliko to nastupi pre isteka tog roka.

Kao sekretar Međunarodnog suda, g. Hocking će biti nadležan za odsek Međunarodnog suda koji pruža administrativnu, pravnu i drugu podršku neophodnu za uspešno ispunjenje mandata ove institucije.

Gospodin Hocking je dugi niz godina na MKSJ, pošto je započeo s radom u ovoj instituciji  1997. godine. Obavljao je funkciju zamenika sekretara Međunarodnog suda od decembra 2004. do januara 2009, kada je imenovan za vršioca dužnosti sekretara Međunarodnog suda.


Biografija sekretara suda je dostupna na internet stranici Međunarodnog suda putem sledećeg linka:

http://www.icty.org/sid/168*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355
- Elektronska pošta: press [at] icty.org