Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

MKSJ dao donaciju u vidu pravnog materijala bibliotekama u Kamerunu

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
SEKRETARIJAT
(Isključivo za medije. Nije zvaničan document.)
 

Hag, 9. decembar 2010.
NB/MOW/1378t


MKSJ dao donaciju u vidu pravnog materijala bibliotekama u Kamerunu

 

Barnabe Nekuie, Predsednik ASF Kamerun

MKSJ je danas dao značajnu donaciju u vidu pravnih časopisa kamerunskom ogranku organizacije Advokati bez granica (Avocats Sans Frontières - ASF), nevladinoj organizaciji koja se zalaže za uspostavljanje pravičnih, nepristrasnih i ujedinjenih društava širom sveta.

Ova donacija se sastoji od obimne antologije časopisa na francuskom jeziku, uključujući The International Review of Comparative Law i The International Review of Criminal Law, kao i pravne priručnike i knjige o pravnoj teoriji i praksi.

“ASF Kameruna radi na dugoročnom projektu osnivanja besplatne biblioteke pri apelacionim sudovima u Douali i Yaoundeu, a ova donacija predstavlja značajan doprinos realizaciji tog projekta. Vaša donacija će pomoći našim pravnim stučnjacima da se upoznaju s pravilima i sudskom praksom u oblasti međunarodnog krivičnog prava”, izjavio je predsednik ASF Kameruna Barnabe Nekuie.

Komentarišući ovu donaciju, sekretar Međunarodnog suda John Hocking je izjavio: “Međunarodni sud je ponosan što može da pomogne razvoj međunarodnog prava širom sveta. Nadamo se da će ova inicijativa imati velikog uspeha, a pravnicima u Kamerunu želimo sve najbolje u korišćenju novih biblioteka".

MKSJ se zalaže za unapređenje globalnog poštovanja vladavine prava, ključnog koraka na putu izgradnje savremenih društava i unapređenja standarda i vrednosti međunarodnog humanitarnog prava.
   

 

*****

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-8752; 512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355 - Email: press [at] icty.org

Pratite MKSJ na Twitteru i Youtubeu