Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

MKSJ objavio Godišnji izveštaj svog Outreach programa za 2013. godinu

MEĐUNARODNI SUD
Saopštenje za javnost
(Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)
Hag, 12. maj 2014.
RPS/CS/PR1601t

MKSJ objavio Godišnji izveštaj svog Outreach programa za 2013. godinu

Outreach program Međunarodnog suda danas je objavio svoj Godišnji izveštaj za 2013. godinu, u kojem je predstavljeno mnoštvo aktivnosti koje su organizovane u godini od posebne važnosti za MKSJ.

Predsednik Međunarodnog suda, Theodor Meron, predstavio je izveštaj naglašavajući sledeće: "Tokom 2013. godine obeležili smo dvadesetu godišnjicu od osnivanja MKSJ, što je predstavljalo priliku da se osvrnemo na dostignuća Međunarodnog suda, kao i izazove s kojima se on i dalje susreće". Dodao je da je Outreach program imao važnu ulogu u tom procesu, "tako što je pokrenuo i nastavio više važnih inicijativa putem kojih su plasirane informacije o radu MKSJ i podstaknuta diskusija o njegovom nasleđu".

Godišnji izveštaj Outreach programa za 2013. godinu pruža pregled aktivnosti ovog programa, od rada s mladima, medijima i lokalnim zajednicama, do produkcije dokumentarnih filmova. Takođe je predstavljena analiza sve većeg uticaja intenzivnog prisustva Outreach programa na internetu, posebno na društvenim mrežama. Ovaj izveštaj takođe uključuje outreach aktivnosti Kabineta predsednika i Tužilaštva MKSJ.

Ovaj izveštaj je dostupan na vebsajtu MKSJ na engleskom, francuskom i bosanskom, hrvatskom ili srpskom jeziku i biće distribuiran partnerima Outreach programa u regionu bivše Jugoslavije i širom sveta.

Outreach program je osnovan 1998. godine s ciljem da objasni rad Međunarodnog suda i premosti jaz između Haga i bivše Jugoslavije. Kao prvi program ove vrste, Outreach program Međunarodnog suda je predstavljao presedan za druge krivične sudove koji su u međuvremenu pokrenuli slične inicijative. Outreach program MKSJ uživa kontinuiranu podršku Evropske unije, dok više drugih donatora podržava pojedine njegove aktivnosti.


Godišnji izveštaj Outreach programa MKSJ za 2013.

Ukoliko želite da podržite rad Outreach programa Međunarodnog suda ili da se uključite u njega, molimo vas da stupite u kontakt s Nermom Jelačić, šefom Službe za komunikacije na adresi jelacic [at] un.org ili na +31 70 512 5580

Outreach program Međunarodnog suda