Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

MKSJ poklonio knjige Pravnom fakultetu u Zagrebu

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
TAJNIŠTVO
(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument.)
 

Den Haag, 10. siječnja 2012.
VE/CS/1472t


MKSJ poklonio knjige Pravnom fakultetu u Zagrebu

 

 
Dragutin Nemec iz knjižnice Pravnog fakulteta u Zagrebu i časnik za vezu Outreach programa MKSJ-a
Christopher Fry

 

 Međunarodni sud danas je donirao značajnu količinu pravnih materijala Pravnom fakultetu u Zagrebu, Hrvatska. Ovu donaciju organizirao je Outreach program Međunarodnog suda.

U donaciji se nalazi veliki broj primjeraka Godišnjaka MKSJ-a i Godišnjaka Međunarodnog krivičnog suda, te časopisa Australian Review of International and European Law i United States Code Annotated.

Ova donacija dio je nastojanja Međunarodnog suda da promovira poštivanje vladavine prava širom regije. Ove knjige značajno će unaprijediti sposobnost Fakulteta da studentima i pravnicima koji rade u struci pruži obrazovne resurse na polju međunarodnog prava.

Komentirajući ovu donaciju knjiga, voditeljica knjižnice Pravnog fakulteta u Zagrebu, gđa Andrea Horić je izjavila: “Biblioteka Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sa zahvalnošću prima donaciju publikacija  od Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, za koju smatramo da će unaprijediti izučavanje temeljnih vrijednosti međunarodnog humanitarnog prava od strane naših korisnika, kako znanstvenika, nastavnika i studenata, tako i pravnika u praksi.  Time ćemo poboljšati i našu uslugu vezanu uz uvijek tražene teme iz međunarodnog prava, kaznenog prava, kao i vladavine prava, te olakšati promociju međunarodno priznatih vrijednosti i pravnih standarda  na našoj instituciji, široj zajednici i regionalnom okruženju, s kojima smo na različite načine povezani”.

Kako se MKSJ približava završetku svog mandata, Outreach program pojačava napore da sustav međunarodnog pravosuđa i postignuća Međunarodnog suda u okviru njega učini pristupačnijim i razumljivijim lokalnim zajednicama.

Outreach program osnovan je 1999. godine s ciljem da pridonese boljem razumijevanju rada Međunarodnog suda i njegovog značaja na teritoriju bivše Jugoslavije. Kao prvi program ovakve vrste, Međunarodni sud je stvorio presedan na temelju kojeg su i drugi kazneni sudovi uvode slične programe.

Europska unija velikodušno podržava Outreach program.
 

* * *
Outreach program MKSJ-a

*****

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju

Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-8752; 512-5343; 512-5356 - Email: press [at] icty.org
Pratite MKSJ na Twitterui Youtubeu