Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Obraćanje tri najvažnija zvaničnika Međunarodnog suda predstavnicima diplomatskog kora

Saopštenje za javnost
SEKRETARIJAT
(Iskljucivo za medije. Nije službeni dokument.)
 

Hag, 28. maj 2009.
NJ/MOW/PR1318t


Obraćanje tri najvažnija zvaničnika Međunarodnog suda
 predstavnicima diplomatskog kora

Predsjednik MKSJ Robinson

Vodeći zvaničnici tri glavna tela Međunarodnog suda, predsednik Patrick Robinson, tužilac Serge Brammertz i sekretar Suda John Hocking, danas su se obratili predstavnicima diplomatskog kora u Hagu.

Više od 50 predstavnika ambasada i zvaničnika međunarodnih organizacija prisustvovalo je ovom sastanku, koji je bio usredsređen na razvoj događaja na MKSJ i na ostvareni napredak u ispunjenju Strategije okončanja rada Međunarodnog suda.

Predsednik, tužilac i sekretar Suda takođe su se osvrnuli na preostale prepreke na putu ka uspešnom ispunjenju mandata Međunarodnog suda, među kojima i na hapšenje preostale dvojice optuženih koji su u bekstvu, napredak načinjen u vezi s okončanjem prvostepenih i žalbenih postupaka, kao na i saradnju sa državama, te kontinuirane napore na jačanju kapaciteta pravosudnih organa u regionu kao ključnom apektu nasleđa Međunarodnog suda.

Obraćanja predstavnicima diplomatskog kora se organizuju dva puta godišnje i daju priliku vodećim zvaničnicima Međunarodnog suda da članove diplomatskog kora obaveste o najnovijim aktivnostima Međunarodnog suda.


*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355
- Elektronska pošta: press [at] icty.org