Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Otvoren postupak za akreditaciju medija za izricanje posljednje prvostepene presude MKSJ-a u postupku protiv Ratka Mladića

Međunarodni sud | | The Hague |

Otvoren je postupak akreditacije medija za izricanje presude Pretresnog vijeća u predmetu Tužilac protiv Ratka Mladića, koje je zakazano za srijedu, 22. novembar 2017., u 10:00 časova, u sudnici I.

Svi predstavnici sredstava javnog informisanja koji žele da prisustvuju izricanju presude Pretresnog vijeća moraju poslati zahtjev za akreditaciju na adresu press [at] icty.org do 6. novembra 2017. Zahtjev treba da uključuje puni naziv medijske kuće, imena i prezimena svih novinara, snimatelja ili drugog tehničkog osoblja, kao i broj pasoša ili lične karte i podatke za kontakt svakog od njih.

Zbog ograničenog broja mjesta, dvije različite vrste akreditacija će biti obezbijeđene za što veći broj novinara: jedna za pristup press centru i javnoj galeriji sudnice, i druga za pristup isključivo press centru.

Predstavnici sredstava informisanja biće emailom obaviješteni o statusu njihove akreditacije i pojedinostima oko načina preuzimanja akreditacije. Konačni spiskovi akreditovanih će takođe biti objavljeni na websiteu Međunarodnog suda 10. novembra 2017.

Ostali zainteresovani koji žele da prisustvuju izricanju presude treba da pošalju e-mail na adresu kralt.icty [at] un.org za dodatne informacije o proceduri i raspoloživim mjestima.