Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Poziv za dostavljanje radova sadašnjih i bivših zaposlenih MKSJ: projekat Baza podataka o međunarodnim zločinima

Hag |

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), zajedno s Bazom podataka o međunarodnim zločinima (International Crimes Database ili ICD),  online bazom podataka kojom rukovodi i koju održava Institut T.M.C. Asser iz Haga, poziva sadašnje i bivše zaposlene MKSJ da dostave kratke članke za objavljivanje u serijalu online publikacija pod nazivom "ICD Briefs".

Ovaj poziv se odnosi isključivo na sadašnje i bivše zaposlene MKSJ, i objavljuje se povodom predstojećeg zatvaranja MKSJ u decembru 2017, u nastojanju da se zabeleže neki od dragocenih uvida njegovih zaposlenih. Sadašnji i bivši branioci pred MKSJ i (plaćeni) članovi timova odbrane u predmetima vođenim pred MKSJ takođe se pozivaju da dostave svoje radove.

Rok za dostavljanje članaka je 1. mart 2018. godine. Molimo vas da pogledate link u prilogu za više detalja:

http://www.asser.nl/about-the-institute/asser-today/call-for-papers-for-current-and-former-staff-members-of-the-icty-international-crimes-database-project/

MKSJ podseća sve zaposlene da imaju u vidu eventualne trenutne i trajne obaveze u skladu s Pravilnikom o radu Ujedinjenih nacija, pogotovo u vezi s poverljivošću i spoljnim aktivnostima.