Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Predsednik Agius dobitnik malteškog Nacionalnog ordena za zasluge

Predsjednik | | Hag |

Predsedniku Agiusu je dodeljen malteški Nacionalni orden za zasluge u stepenu oficira (U.O.M.) na ceremoniji koja je održana juče u predsedničkoj palati u Valeti, glavnom gradu Malte. Ova počast mu je dodeljena u odsustvu jer predsednik Agius trenutno boravi u Arushi zbog izricanja poslednje presude Žalbenog veća MKSR.

Malta odaje javno priznanje svojim građanima koji su postigli značajne rezultate na raznim poljima delatnosti i čiji doprinos i dostignuća uvećavaju opštu dobrobit njihovih sugrađana. Strani državljani koji su se istakli u službi unapređenja i jačanja međunarodnih odnosa ili koji su zaslužili poštovanje i zahvalnost građana Malteških ostrva takođe mogu dobiti ovu počast. Država svoje počasti dodeljuje na Dan republike proglašenjem dobitnika Nacionalnog ordena za zasluge.

Nacionalni orden za zasluge dodeljuje predsednik Malte na pismenu preporuku predsednika vlade. Predsednik Republike uručuje ukaz o dodeli, obeležja i medalje na ceremoniji proglašenja koja se organizuje na Dan republike. Moto ovog ordena je 'Virtute et Constantia' (“Hrabrost i postojanost”).