Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Tužilac Serge Brammertz sastao se sa predstavnicima srbije

Saopštenje za javnost
TUŽILAŠTVO
((Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)
 

Hag, 20. mart 2008.
OK/OTP/1231t


TUŽILAC SERGE BRAMMERTZ SASTAO SE SA PREDSTAVNICIMA SRBIJE

Tužilac Serge Brammertz se danas u Hagu sastao sa tužiocem za ratne zločine Srbije Vladimirom Vukčevićem i predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju ministrom Rasimom Ljajićem. Razgovor je bio usredsređen na pitanja vezana za saradnju sa Međunarodnim sudom i planovima tužioca za predstojeću posetu Srbiji.

Tužilac Brammertz naglasio je da je saradnja država od presudne važnosti za rad Kancelarije tužilaštva. Ta saradnja uključuje pristup svedocima i njihovu zaštitu, pristup dokumentima i arhivama i hapšenje begunaca. Serge Brammertz je takođe naglasio da se  Tužilaštvo i dalje oslanja na presudnu pomoć Srbije i drugih država bivše Jugoslavije, kao i na podršku međunarodne zajednice u naporima da se Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Goran Hadžić i Stojan Župljanin konačno dovedu pred lice pravde.

Tužilac Vukčević i ministar Ljajić obavestili su tužioca Brammertza o trenutnoj situaciji u Srbiji, posebno u vezi sa saradnjom sa Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, i naglasili posvećenost Srbije ostvarivanju pune saradnje sa MKSJ. Dogovoreno je da će tužilac Brammertz posetiti Srbiju što pre to bude moguće. 

*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355
- Email: press [at] icty.org