Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Tužilac Serge Brammertz u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

OBAVJEŠTENJE ZA MEDIJE
(Isključivo za medije. Nije službeni dokument.)
Hag, 8. oktobar 2014.
LP/MOW/PA548t

Tužilac Serge Brammertz u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Na poziv potpredsjednika Vlade i ministra pravde Duška Markovića, tužilac Serge Brammertz će 9. i 10. oktobra 2014. posjetiti Podgoricu, Crna Gora. Ovo je njegova prva zvanična posjeta Crnoj Gori.

Tužilac Brammertz će se sastati s državnim rukovodstvom Crne Gore i predstavnicima pravosuđa. Održaće sastanke s predsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem i potpredsjednikom Skupštine Suljom Mustafićem. Tužilac će se takođe sastati s Duškom Markovićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde, Vesnom Medenicom, predsjednicom Vrhovnog suda i predstavnikom Vrhovnog državnog tužilaštva. Razgovaraće, između ostalog, o završnoj fazi rada Međunarodnog suda, saradnji Tužilaštva sa crnogorskim institucijama i krivičnom gonjenju za ratne zločine pred crnogorskim pravosuđem.

Tužilac Brammertz će takođe održati predavanje na Univerzitetu Donja Gorica.

Predstavnici sredstava javnog informisanja imaće priliku da se sastanu s tužiocem 10. oktobra 2014. u 17:00 časova. Novinari koji žele da prisustvuju ovoj konferenciji za štampu, a ne posjeduju godišnje akreditacije treba da stupe u kontakt sa Biroom za odnose s javnošću Vlade Crne Gore na adresi biro [at] gov.me ili na telefon +382 20 482 848.