Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

U regionu se pokreće značajan projekat podrške nacionalnim pravosuđima

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE

(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument)
 

Hag, 22. septembar 2010.
NJ/MOW/PA410t


U regionu se pokreće značajan projekat podrške nacionalnim pravosuđima

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) sa zadovoljstvom najavljuje pokretanje značajnog projekta u regionu koji ima za cilj pružanje praktične podrške pravnim stručnjacima u bivšoj Jugoslaviji koji se bave predmetima vezanim za ratne zločine. 

Međunarodni sud će realizovati ovaj program, u trajanju od 18 meseci, pod nazivom  “Pravda i ratni zločini”, zajedno sa Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS/ODIHR), Međuregionalnim institutom Ujedinjenih nacija za istraživanje zločina i pravde (UNICRI), i misijama OEBS na terenu u regionu. Ovaj projekat je omogućen velikodušnom donacijom Evropske unije.

Svrha ovog projekta je da omogući prenos jedistvenog institucionalnog znanja Međunarodnog suda i specijalizovanih umeća pravosuđima u regionu i obezbedi da ta pravosuđa imaju pristup relevantnim materijalima Međunarodnog suda u formi koju mogu da koriste.

Predsednik Međunarodnog suda, sudija Patrick Robinson i ambasador Janez Lenarčič, direktor ODIHR, predstaviće ovaj projekat u utorak, 28. septembra 2010. godine u Beogradu, Srbija.

Predstavnici sredstava javnog informisanja se pozivaju da prisustvuju ovom događaju u sali za konferencije za štampu Apelacionog suda u Beogradu, u Nemanjinoj ulici broj 9, u 10:30 časova.

Ovaj projekat deo je tekućih napora Međunarodnog suda da učvrsti svoje nasleđe širom regiona bivše Jugoslavije.

***

Za detaljnije informacije o ovom projektu mediji mogu da stupe u kontakt s Nermom Jelačić, portparolom Sekretarijata i Sudskih veća na jelacic [at] un.org i +31 65 357 8006

*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-8752; 512-5343; 512-5356 Fax: +31-70-512-5355 - Email: press [at] icty.org