Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Video snimci sa konferencije “Globalno nasljeđe MKSJ” sada su dostupni na internetu

OBAVJEŠTENJE ZA MEDIJE
 

(Isključivo za medije. Nije zvaničan dokument.)

Haag, 13. decembar 2011.
VE/MOW/PA482t
Video snimci sa konferencije “Globalno nasljeđe MKSJ” sada su dostupni na internetu

 

 

Video snimci panel diskusija održanih tokom konferencije “Globalno nasljeđe MKSJ” sada su dostupni na internetu, na engleskom, francuskom i bosanskom, hrvatskom ili srpskom.

Konferencija, koja je održana 15. i 16. novembra 2011. godine, okupila je  preko 350 vodećih ljudi iz akademskog života, međunarodnih sudija i pravnika, predstavnika država i pripadnika civilnog društva. Učesnici su zajedno istražili uticaj rada Međunarodnog suda na međunarodno humanitarno pravo i međunarodnu krivičnu proceduru, kao i potencijal njegove jurisprudencije da utiče na oblikovanje buduće globalne pravde i unapređenje ljudskih prava.

Moderatori i učesnici panela bili su neki od najistaknutijih naučnih radnika i stručnjaka iz oblasti međunarodnih ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog i krivičnog prava, a među njima su bili neki od uvaženih sudija i bivših sudija Međunarodnog suda, zvaničnici Ujedinjenih nacija i predstavnici vlada.

Konferencija je održana zahvaljujući velikodušnosti vlada Nizozemske, Luksemburga, Švicarske i Republike Koreje, kao i opštine Haag i Otvorenog društva: Inicijative za pravdu.  

 

* * *
Video snimci konferencije “Globalno naslijeđe MKSJ”


*****
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju
Za više informacija stupite u kontakt s našom Službom za medije/komunikacije
Tel.: +31-70-512-8752; 512-5343; 512-5356; - Email: press [at] icty.org
Pratite MKSJ na Twitterui Youtubeu