Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Dokumentarni film o zločinima nad kulturnom baštinom prikazan u Beogradu

Beograd |

Outreach program Međunarodnog suda danas je u Beogradu održao projekciju svog najnovijeg dokumentarnog filma, Dubrovnik i zločini nad kulturnom baštinom. Projekcija je organizovana u saradnji s Inicijativom mladih za ljudska prava i prisustvovali su joj zainteresovani za tranzicijsku pravdu i ljudska prava, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Posle projekcije usledila je živa diskusija među prisutnima tokom koje su učesnici naglasili važnost komuniciranja činjenica koje je Tribunal utvrdio javnosti u Srbiji. Prisutni su izjavili da su materijali u produkciji Outreach programa odlično oruđe u obezbeđivanju da rad Tribunala bude bolje shvaćen u regionu bivše Jugoslavije.

Dubrovnik i zločini nad kulturnom baštinom je šesti dokumentarni film u produkciji Outreach programa koja je pokrenuta s ciljem da rad i dostignuća Tribunala približi publici na području bivše Jugoslavije i širom sveta. Ovaj film pruža pregled rada Tribunala u presuđivanju za zločine sistematskog uništavanja institucija namenjenih religiji, obrazovanju ili kulturi.