Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Dokumentarni film Outreach programa o svjedocima prikazan u in Dubrovniku

Dubrovnik |

Iskustva svjedoka bila su u središtu pažnje tijekom projekcije dokumentarnog filma u produkciji Outreach programa, Njihovim očima – svjedoci pravde, danas u Dubrovniku, Hrvatska.

Projekcija je organizirana u Inter-University centru u Dubrovniku u sklopu Međunarodnog proljetnog tečaja o prevenciji zločina kroz studije kaznenog prava i sigurnosti. Otprilike 30 studenata i njihovih profesora nazočilo je projekciji, pokazujući entuzijazam za ovaj dokumentarni film i iskren interes za druge produkcije Outreach programa. Slične projekcije su s velikim uspjehom orgainzirane prošle godine.

Njihovim očima – svjedoci pravde istražuje ključnu ulogu koju žrtve imaju u kaznenom progonu i suđenjima osobama koje snose najveću odgovornost za zločine počinjene tijekom devedesetih godina XX stoljeća na području bivše Jugoslavije. Kroz priče o pet svjedoka, ovaj film istražuje njihove motive za svjedočenjem i pokazuje hrabrost potrebnu za pojavljivanje u sudnici. Ovaj dokumentarni film predstavlja trajni podsjetnik na doprinose koje su svjedoci dali međunarodnom pravosuđu i važnosti  neprosrednog svjedočenja u međunarodnim kaznenim postupcima.