Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Projekcija najnovijeg dokumentarca Outreach programa u Hrvatskoj

Zagreb |

Druga u nizu projekcija najnovijeg dokumentarnog filma u produkciji Outreach programa  Zločini pred Tribunalom: Srednja Bosna, danas je održana u kinu Cineplexx u Zagrebu. Projekciji je prisustvovalo otprilike 25 predstavnika lokalnih nevladinih udruga, hrvatskih vlasti i diplomatskog zbora, medija i udruga koje okupljaju mlade. 

Nakon projekcije, Steve Coulson, jedan od producenata ovog dokumentarca, i predstavnik Outreach programa MKSJ-a, Nenad Golčevski, s prisutnima su razgovarali o važnosti ovog filma, kao i drugih u seriji dokumentaraca Outreach programa. Ovaj niz dokumentaraca bavi se nekim od najvažnijih suđenja vođenim pred Tribunalom i njihovim doprinosom utvrđivanju činjenica i razvoju međunarodnog pravosuđa.

Jedna od posjetiteljica projekcije, Marijana Senjak, psihologinja koja je radila sa žrtvama na području srednje Bosne za vrijeme sukoba, zahvalila je MKSJ-u na produkciji ovog dokumentarca rekavši: ‘Ovaj film je dragocjen jer pruža uvid u užasna iskustva koja su pretrpjele žrtve, a također daje odličan pregled zbivanja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine tijekom rata’.

Domjenak koji je uslijedio nakon projekcije pružio je priliku za dalju diskusiju o vrijednosti dokumentaraca Outreach programa za sadašnje u buduće generacije građana na području bivše Jugoslavije.