Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Dokumentarac Outreach programa o Prijedoru emitovan širom BiH

BiH, jun 2013.

Dokumentarni film Outreach programa o zločinima u  Prijedoru, u Bosni i Hercegovini, emitovan je širom te zemlje tokom juna ove godine.

Gledaoci 12 lokalnih televizijskih stanica u Bosni i Hercegovini, kao i gledaoci njihovih satelitskih programa u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i sjevernoj Evropi imali su priliku da vide film Zločini pred Tribunalom: Prijedor, koji je Outreach program objavio ranije ove godine. Emitovanje je omogućeno putem specijalnog izdanja TV Justice, mjesečnog televizijskog magazina Balkanske mreže istraživačkog novinarstva – BIRN BiH.
 
Ovo je drugi u seriji dokumentaraca u produkciji Outreach programa koji istražuju doprinos Tribunala krivičnom gonjenju i presuđivanju za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji tokom 1990-tih. I Prijedor i Kraj nekažnjivosti: seksualno nasilje pred Tribunalom se uveliko koriste od strane nevladinih organizacija, kao i akademskih i pravosudnih tijela od bivše Jugoslavije pa sve do Južne Afrike u informativne i edukativne svrhe.

Zločini pred Tribunalom: Prijedor sada je dostupan za gledanje i preuzimanje na YouTube kanalu MKSJ