Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Druženje s mladim aktivistima u Srebrenici

Srebrenica |

Predstavnik Outreach programa MKSJ-a u Sarajevu, Almir Alić učestvovao je danas na jednodnevnoj konferenciji, koju je u Srebrenici organizovao Centar za post-konfliktna istraživanja iz Sarajeva u okviru projekta Milion kostiju - Put za Srebrenicu. Preko stotinu mladih aktivista iz regije i inostranstva je imalo priliku da čuju iskustva različitih aktera tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini.

Almir Alić, je u okviru panela „Pristupi suočavanju sa ostavštinom genocida“ govorio o predmetima Haškog tribunala u kojima je izvan razumne sumnje utvrđeno da je u Srebrenici počinjen genocid. Učesnike konferencije su naročito interesovala iskustva Outreach programa u radu sa srednjoškolcima i studentima u regiji, te kako se boljim informisanjem i upoznavanjem sa sudskom praksom Tribunala stimuliše interes mladih za aktivno učešće u procesu tranzicione pravde.