Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Hrvatski učenici žele saznati više o MKSJ-u

Nova Gradiška, 25. travnja 2012.

Predstavnici Outreach programa posjetili su hrvatski gradić Novu Gradišku, oko 150 km južno od Zagreba, i susreli se s tridesetak učenika lokalne gimnazije. Učenici su bili vrlo zainteresirani za prezentaciju o MKSJ-u i počeli su postavljati pitanja i prije nego što je prezentacija završena.

Nakon prezentacije, osoblje MKSJ-a razgovaralo je s učenicima koji su imali još neka dodatna pitanja. Jedan učenik četvrtog razreda je primijetio: "Zbilja smo dobili brojne informacije o radu Tribunala tijekom ove objektivne i informativne prezentacije."

Profesorica koja je prisustvovala prezentaciji komentirala je: "Mislim da je to bila odlična prezentacija o radu i postignućima MKSJ-a , i učenici su dobili brojne informacije o različitim aspektima rada Tribunala. Bila bih vrlo zadovoljna kad bi takva prezentacija mogla biti ponovno organizirana za naše učenike tijekom sljedeće školske godine.”.