Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Kosovski učenici poželeli dobrodošlicu predstavniku MKSJ

Dragaš, 25. maj 2012.

Predstavnik Outreach programa MKSJ Shkelzen Dhomi danas je predstavio rad i dostignuća Tribunala grupi od 35 učenika srednje škole u Dragašu, na jugu Kosova.

Učenici su bili znatiželjni i zainteresovani za razgovor sa Shkelzenom, iako ovaj deo Kosova nije bio pogođen sukobom. Posebno ih je zanimalo da saznaju o predmetu Limaj i drugi, koji se bavio zločinima koje su počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova.

Atmosfera u učionici je sve vreme bila opuštena i prijatna, a učenici su izrazili svoju zahvalnost nakon što je prezentacija okončana. “Ova prezentacija nam od velikog značaja jer nam je pružila informacije koje zaista treba da znamo o Tribunalu” rekla je jedna učenica.

Pre nego što su otišli na sledeći čas, Shkelzen je učenicima podelio razne promotivne materijale i pozvao ih da posete vebsajt MKSJ i njegove stranice na društvenim mrežama kako bi saznali više o njegovom svakodnevnom radu.